fbpx

 

CARO & MARK

Onze studietijd samen

Wij zijn Caro van de Wijer en Mark Rijkers; eigenaars van “Amazing Projects”. In 1990 hebben wij elkaar ontmoet op de avondopleiding van de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. 

Caro van de Wijer

Caro’s interesse lag in eerste instantie vooral bij de schilderkunst. Zij heeft lange tijd van verschillende kunstenaars les gehad. Gaandeweg is die interesse overgegaan in de glaskunst: “Vroeger schilderde ik met verf op doek. Nu schilder ik met glas en licht. Het effect van licht op of door glas geeft een extra dimensie aan het werken met glas”. 

Mark Rijkers

Mark’s interesse lag en ligt meer in het ontwerpen van drie-dimensionale voorwerpen, het ontwerpen van verlichting en het werken met vlakken. “Het werken met verschillende materialen, zoals hout en metaal, vind ik geweldig, maar glas is het uitgangspunt. Glas op zichzelf is al prachtig, maar het heeft ook de eigenschap dat het andere materialen beter laat uitkomen”. 

desTIJDs: winkel in de Noordstraat

In november 1993 zijn we de winkel “desTIJDs” begonnen aan de Noordstraat 83 in Tilburg. In het begin hielden we ons alleen bezig met de in- en verkoop van goede gebruikte lampen, meubels en curiosa. In 1997 zijn we verhuisd naar een oud (1958) fabriekspand aan de Noordstraat 81 B, twee deuren verderop dus. Daar konden we met de winkel doorgaan, een eigen atelier maken, en gaan wonen, met onze twee zonen.

Van gebruikte meubels naar glaskunst

In de loop der jaren is de opzet van ons bedrijf langzaam veranderd. Naast de in- en verkoop van goede gebruikte lampen en meubels zijn we ons steeds meer gaan toeleggen op het ontwerpen en maken van producten van glas. Vanaf 1994 is Mark al bezig met het ontwerpen, maken en restaureren van glas in lood. 

Amazing projects

Vanaf 2004 hebben wij ons beiden bekwaamd in het fusen van glas. Caro is in 2005 begonnen met het werken aan de brander (lampworking) en Mark, in 2006, met het casten van glas. Eind 2009 kwamen we tot de conclusie dat we niet meer door wilden met de in- en verkoop van gebruikte lampen en meubels. Dat betekende ook dat onze bedrijfsnaam “desTIJDs” niet meer van toepassing was. Vanaf 2010 zijn we ons bedrijf “Amazing Projects” gaan noemen. Een bedrijf met een eigen atelier, eigen ovens, eigen showroom/winkel en gespecialiseerd in glas.  

 

Mark Rijkers

Mark Rijkers

Glaskunst
Caro van de Wijer

Caro van de Wijer

Glaskunst